lauantai 13. maaliskuuta 2010

ILTA PARIISISSA

Olin viime viikonloppuna Pariisissa tilaamassa seuraavan kauden mallistoja ja kiireisen päivän jälkeen menin hotellille lepäämään. Mieheni oli matkaseuralaisena, ja olimme varanneet jo Suomessa pöydän kivan näköiseen ravintolaan, joka sijaitsi lähellä Eiffel-tornia.

Ajatuksena oli käydä syömässä ja kävelyllä ja nauttia öisestä Pariisista. Ilma oli kuitenkin jäätävän kylmä, emmekä jaksaneet lähteä keskustaan Marais'ssa sijaitsevalta hotelliltamme. Ajatus ulkona olemisesta ei houkutellut, joten kaivoin esiin tietokoneen. Osoitteesta qype.fr löytyi kiinnostava ravintola aivan kulman takana hotelliltamme.

Les Philosophes oli täynnä paikallisia asukkaita ja näytti lupaavalta. Tarjoilija kuitenkin ilmoitti, että joutuisimme odottamaan pöydän vapautumista noin tunnin. Kysyimme, voisimmeko jättää varauksen ja tulla tunnin kuluttua takaisin.

Tarjoilija yllätti meidät ja sanoi: "Näettekö kirjakaupan kadun toisella puolella?" Menkää sinne juomaan lasilliset viiniä, niin tulen hakemaan teidät, kun pöytä vapautuu."

Photobucket

La Belle Hortense oli siis todellakin sekä kirjakauppa että viiniravintola. Takahuoneessa oli nojatuoleja ja iPod soitti Bob Dylania ja Patti Smithiä. Ravintolassa työskentelevä nainen, joka oli varmaankin omistaja, näytti itsekin rocklaulajalta - niin rentoa ja ihanan ranskalaista!

Vajaan tunnin kuluttua tarjoilija tuli hakemaan meidät. Ravintolavalinta osoittautui loistavaksi. Ruoka oli konstailematonta ja maukasta, palvelu erinomaista. Istuimme pitkään ja nautimme.

Photobucket

Ei kommentteja: