perjantai 27. huhtikuuta 2012

Viikon tyyli: Parisian Chic



Pariisilainen tyyli on kutkuttava yhdistelmä hienostonutta ja rentoa. Viimeistellytkin asut kuorrutetaan ripauksella hällä väliä -asennetta, mikä saa pukeutumisen näyttämään helpolta. Siltä kuin asukokonaisuudesta olisi ihan itsekseen tullut täydellinen.



Musta biker-nahkatakki kuuluu puvuston kulmakiviin. Se puetaan niin kapeiden farkkujen kuin pikkumekkojenkin kanssa. Koska pariisittaren nahkatakki ei saa koskaan näyttää liian uudelta (ja hyvä nahka paranee ikääntyessään), se sisäänajetaan ennen ensimmäistä käyttöä – esimerkiksi levittämällä takki petauspatjan alle pariksi yöksi pehmenemään.



Mustan hallitsemaa tyyliä on helppo sähäköittää yhdellä tehokkaalla värillä. Punaiset kapeat farkut kääntävät katseita kadulla.

Nahkatakin lisäksi bleiserit ja jakut ovat tärkeitä. Ne yhdistetään mutkattomasti farkkuihin – ja hihoja rullataan tarvittaessa ylöspäin – jolloin tyylistä ei tule koskaan liian virallinen.



Asusteiden runsaat metalliyksityiskohdat tehostavat kokonaisuutta.



Laadukkaat neuleet sekä miesten kaapista lainatut farkut ja paitikset sopivat hyvin vapaapäiville. Yhdistele   maskuliinista ja naisellista makusi mukaan; kiristä iso neule vyöllä vyötäröltä kapeaksi tai pue jättipaidan kanssa minimekko ja matalat kengät.





Naisellinen hame ja sirot, korkeat korkokengät kuuluvat puvuston klassikoihin. Täydellisesti omalle vartalolle istuvaan hameeseen ja hyvälestisiin kenkiin kannattaa satsata – ne säilyvät käytössä vuodesta toiseen.

Pariisittaret rakastavat kontrasteja; jalokivikaulakoru yhdistetään rentoon neuleeseen ja kynähameen seuraksi puetaan t-paita tai väljä paitis.



Simppelit ja huolella valitut rannerenkaat, kellot, aurinkolasit ja riipukset tekevät tyylistä kantajansa näköisen.

Vaivattomuus on asussa yhtä tärkeää kuin kauneus. Pariisittaret eivät epäröi vaihtaa korkokenkiä mataliin, edes juhlissa. Kesäkauden luottokengät ovat matalat sandaalit.

Ei kommentteja: