tiistai 8. toukokuuta 2012

Viikon tyyli: Selkeästi skandinaavista



Puhdaslinjaiset ja funktionaaliset muodot ovat skandinaavisen tyylin perusta. Mustavalkoiset raidat ovat vuosikymmenien ajan toistuneet useiden skandinaavisten muotitalojen mallistoissa aina Vuokosta Acneen. Filippa K:n simppelisti leikatussa mustassa bleiserissä on helmenvalkoinen vuori, mikä tekee rullatuista hihoista erityisen kiinnostavan näköiset.





Siinä missä graafinen mustavalkoisuus istuu Pohjolan riisuttuun estetiikkaan, voimakkailla väreillä ja painokuoseillakin on paikkansa – etenkin kesällä. Kun yhdistät selkeitä, isoja väripintoja niukkaeleisiin asusteisiin, asukokonaisuudesta ei tule levoton, vaikka yksittäisen vaatteen väri olisi räiskyvä.





Maltillisuus ja sopusointu toteutuvat skandinaavisessa tyylissä usein nokkelalla ja leikkisällä tavalla. 

Hempeät kuosit uusivat ilmeensä, kun ne painetaan pastellivärien sijaan mustavalkoisina. Tyttömäinen mekko viihtyy tennareiden seurassa ja asukokonaisuus saa olla aina mieluummin hiukan off kuin jokaista yksityiskohtaa myöten täydelliseksi hiottu tai liian monin krumeluurein kuorrutettu.



Oranssi ja keltainen hehkuvat kesän mallistoissa sekä puhtaina että murrettuina sävyinä. Yllä oikealla Samujin silkkipaita.



Vaalea denim näyttää raikkaalta ja kesäiseltä utuisiin valkoisen sävyihin sekä mustaan yhdistettynä. Acnen farkkutakki on valmistettu tukevasta puuvilladenimistä, joka paranee ja pehmenee käytön ja pesun myötä.



Filippa K:n tuubimekot ja maksihameet taipuvat töistä rannalle ja kaupungilta kesäjuhliin. Hellehatut, hartiahuivit, metallikorut ja veikeät asusteet muuntavat vaatteen ilmettä helposti.





Asun mustavalkoisuus korostuu, jos lisäät joukkoon jonkun pehmeän, tiukkaa väripalettia rikkovan sävyn, esimerkiksi kylmän pastellivärin tai lämpimän ruskean nahka-asusteen.





Mitä tulee tyylien omaksumiseen, Pohjoismaissa monet trendit paitsi jalkautuvat nopeasti catwalkeilta kaduille myös syntyvät kaduilla – ja leviävät nopeasti blogien ja verkkojulkaisuiden kautta.

Tulevan kesän ostoslistalle voi kirjata ainakin statement-kaulakorun, svetarineuleen, matalat tennarit tai tossut sekä näyttäviä painokuvioita. Pitkän ja pimeän talven jälkeen simppeleinkin skandityyli kaipaa leikkisää irrottelua.

1 kommentti:

Annamari kirjoitti...

Kiitos taas hienosta blogista!