keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Filippa K:n merinoneule menestyi HS-Kuluttajan testissä

Tämän päivän Helsingin Sanomien kuluttajasivulla vertailtiin neuleiden nyppyyntymistä. Testin 12 neuleesta vain yksi – Filippa K:n ohut merinovillatakki – kesti nyppyyntymättä.

Merinovillaneuleet ovat kuuluneet Filippa K:n mallistoihin jo vuosia. Materiaali on tiivis, sileäpintainen ja kestävä. Myös Gaudeten tyttöjen kaapeista löytyy vuosia käytössä olleita, edelleen hyväkuntoisia merinovillatakkeja.

Liikkeen valikoimaan kuuluu tällä hetkellä musta pitkä merinoneuletakki sekä merinotunika v-pääntiellä mustana ja harmaana.



Vaikka kyseessä on laatuneule, sen pinta elää aina käytössä. Olalla kannettava laukku tai kovareunainen pesulappu takin vuorissa saattaa hangatessaan nostaa nukkaa neuleen pintaan. Vaate säilyy kuitenkin siistinä pitkään, jos sitä huoltaa hiukan.

Villa sietää hyvin vesipesun koneessa, kunhan lämpötila on 30 astetta, ja käytössä hieno- tai käsinpesuohjelma. Erityisesti villalle tarkoitettu pesuaine (meidän suosikkimme on Tenemoll) hoitaa kuitua ja palauttaa neuleen pinnan sileäksi ja tiiviiksi. Jos pinnassa on pesun jälkeen yksittäisiä nyppyjä, ne voi poistaa sormin tai villakammalla.

Ei kommentteja: